Nyheter
16530
page-template-default,page,page-id-16530,bridge-core-2.5.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Nyheter

Rapport fra dugnad ved Ellingsrudelva

Miljø- og bærekraftprisen for 2020

 

Kommunestyret vedtok i 2020 at Lørenskog kommune skal dele ut en miljø- og bærekraftspris.

 

Prisen skal deles ut årlig og formålet med prisen er å oppmuntre til og belønne innsats for bærekraftig utvikling i Lørenskog.

 

Prisen ble delt ut for første gang den 4. juni og ble tildelt to meget verdige kandidater og vinnere: Kjell Daae Hauger og Per Flatberg.

 

Begge har lagt ned et stort arbeid og engasjement i mange år for å fremme miljø og bærekraft i Lørenskog.

 

Vi gratulerer så mye til Kjell Daae Hauger og Per Flatberg med prisen – vel fortjent!

Miljø- og bærekraftspris 2020

Lørdag 30. september stilte syv ivrige og kyndige medlemmer av Elveforumet på skikkelig dugnad!

 

Alle kjenner vel nå til de vel 200 år gamle mølle- og sagbruksruinene nede i gjelet rett innenfor veibommen ved Nuggerud langs Mariholtveien. På den gamle, gjengrodde kjerreveien fra Nuggerudjordet opp over Mølleåsen, og rundt og ned til mølle- og sagbruksruinene nede ved elva og tilbake til kloppa ved Nuggerudjordet er det nå ryddet en god sti. Så der er det nå bare å ta en morsom tur! Ved ruinene er det satt opp en skisse som gir et visst inntrykk av hvordan det så ut.

Det er ikke så mange som kjenner til ruinene av det nesten like gamle teglverket nedstrøms litt nedenfor og litt inn på land. Nå er det ryddet en god sti inn til disse ruinene også. Du vil bli forbauset over hvor store de er.

De fikk også tid til å rydde opp langs elva der det trengtes. Det er lokal kultur- og industrihistorie dette her som er gjort langt lettere tilgjengelig på helt frivillig basis!

Ved en ubetjent stand på veien var det mange som kunne forsyne seg med brosjyremateriell.