Nå Lysner Det For Ellingsrudelva
16681
page-template-default,page,page-id-16681,bridge-core-2.5.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Nå Lysner Det For Ellingsrudelva

Nå lysner det for Ellingsrudelva

Hvis du går langs Mariholtveien og passerer bommen ved Nuggerud, vil du nå få et godt overblikk over mølle- og sagbruksruinene nede ved elva. De kommer frem i dagen med minnene fra lokal storindustri for 200 år siden. Husk at det den gang, før Elvåga ble regulert, var ti ganger så stor vannføring i Ellingsrudelva som i dag.

 

En dugnadsgjeng har nå ryddet i skråningen ned fra Mariholtveien. Som et første skritt. Etter at Lørenskog Elveforum ble etablert for noen måneder siden, tyder alt på at det kan bli et godt frivillig samarbeid på tvers av elva og kommunegrensen. Vi har dannet en gruppe på en seks-syv entusiaster med bakgrunn fra begge elveforumene, Østmarkas venner, historielagene, vellene, fiskeinteressene, Rotary, turveiutvalg i OOF etc.

Vi ser at elveløpet kan bli en idyll i første omgang ned langs elva til Solheimsveien-/Karihaugveien. Nennsom behandling av elvebreddene, rydding, og anlegg av en enkel tursti med noen pene broer. Turstien kan godt inkludere ruinene av det like gamle teglverket som av møll- og sagbruksruinene. Her kan det også komme solide benker og ildsteder. Forslag til gyteplasser for fisk og egnede fiskeplasser finnes alt. Det arbeides allerede med informativ skilting på initiativ i Oslo Elveforum.

 

Tegningene til den fem-etasjes mølla fra 1795 finnes rekonstruert. Tenk hva det kunne få å bety for stedstilhørighet og stolthet for barn og unge i kilometers omkrets! Ja, for oss gamle med, om vi fikk et kultursenter der inne!

 På vegne av gruppa Kjell D. Hauger, Lørenskog og Frithjof Funder,

Høybråten.